Woonhuis Wittmann/Deppe, Villapark Arcen (NL)
Leven in een omgeving waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Thuiskomen brengt rust en ontspanning.

Dit was de wens van de opdrachtgevers. Voor de realisatie van hun droomhuis was er was geen geschiktere plek dan het perceel aan het meer in Villapark Arcen. Dit stond, in het kader van de transformatie van het voormalig grindwinningsgebied, te koop. Het huis biedt voldoende ruimte voor ontmoeting en creativiteit maar tegelijkertijd biedt het huis ook plekken voor afzondering en rust.

Het Villapark zal in de toekomst door een grootschalige nieuwe boomaanplant een bosachtige sfeer krijgen. De gevelmaterialen en de vormentaal zijn met het oog daarop gekozen en passen daar perfect in.

Lichte gevelbanden en dakoverstekken vormen een spannend contrast met de donkere, levendig gestructureerde baksteen. Samen met de donkere stalen kolommen en stijlen van de ramen ontstaat een spel tussen horizontaal en verticaal.

Aan de tuinzijde is er met een houten gevelafwerking een accent gecreëerd waardoor hier een ‘warmere’ sfeer ontstaat. 

Het woonhuis heeft aan de zijde van het meer een grote, open raampartij. Hier liggen met zicht op het water en de groene omgeving de centrale woonruimten. Een royaal, overdekt terras vormt de overgang tussen binnen en buiten.

Aan de straatzijde worden gasten door een markant dakoverstek ontvangen. Openingen aan de zijde en boven maken de entreesituatie licht en vriendelijk. Binnen worden bewoners en gasten in een open, hoge hal welkom geheten.